ODN op LinkedIn
search
Menu

Dames TTV Lybrae Heerlen overtuigen tegen Scylla met 5-1 thuiszege

In de eredivisie tafeltennis hebben de dames van TTV Lybrae Heerlen hun play-offs ambities kracht bij gezet met een duidelijke 5-1 zege op Scylla Leiden dat op volle oorlogssterkte aantrad.

International Kim Vermaas moest wegens ziekte van Marie Depuydt aantreden op het damesteam van Scylla, waar ze normaal het meest bij de heren speelt. De thuisploeg was echter niet onder de indruk van haar aanwezigheid en in de eerste partij legde Zhang Yun haar meteen het vuur aan de schenen. Bij een 2-0 voorsprong voor Yun in games en een ruime voorsprong in de derde game leek het pleit beslecht. Vermaas knokte zich echter terug en won met 11-9 in de vijfde game (3-2).

Het bleek verrassend genoeg het enige punt dat Scylla meenam uit Heerlen. In de tweede partij klopte Annewyke Appels haar vroegere pupil Kim Hergelink met 3-1, Rachel Gerarts won moeizaam van Esmee van Marwijk en na de pauze won Zhang Yun makkelijk van Hergelink: 3-0.

De vijfde partij van de dag was de mooiste, spectaculairste en verrassendste. Rachel Gerarts boekte de grootste zege uit haar carrière door met 3-0 van Kim Vermaas te winnen. Rachel won al van ex-international Carla Nouwen, was dichtbij tegen Gogorita in de Final Four en toonde vandaag aan dat dit allemaal geen toeval was. Haar progressie is evident en belooft nog wat voor de rest van de competitie. Zeker ook omdat Annewyke Appels voor het eerst deze competitie twee partijen won (tot dusverre draaide ze 1 op 1). Appels klopte Van Marwijk met 3-2 in de laatste partij waardoor een (licht geflatteerde) 5-1 eindstand op het bord verscheen.

Toeval of niet: sinds Rob Kremers (oud-speler van Valkenswaard en een bekende naam in tafeltennisland) het damesteam van TTV Lybrae Heerlen coacht is progressie zichtbaar. Kremers: “Het is natuurlijk geen tweede klasse Heren. Elke bal moet je voluit gaan en 100% er voor gaan. Dat het nu zo goed gaat is natuurlijk vooral de verdienste van de speelsters maar ik ben blij dat ik een steentje kan bijdragen. De weg naar de play-offs ligt open nu en wellicht dat we daarin ook nog kunnen stunten. We komen steeds dichterbij de topploegen”.

Stand eredivisie dames per 3-2-2018:

  1. Dozy Den Helder/Noor 1 9 – 44
  2. TTV Lybrae Heerlen 1 9 – 38
  3. VTV (N) 1 8 – 35
  4. SKF 1 8 – 27
  5. Scylla 1 9 – 28
  6. AnytimeFitness/Westa 1 8 – 21
  7. De Treffers (R) 1 9 – 6
  8. HSC/HET-IT Taverzo 1 8 – 5
Urenregistratie Bel me terug Stuur ons een e-mail Werknemersloket