ODN op LinkedIn
search

Breedplaatvloeren.jpeg

Breedplaatvloeren

Gebouweigenaren van gebouwen die na 1999 zijn uitgevoerd met breedplaatvloeren kunnen door gemeentes worden verplicht om te controleren of deze vloeren veilig zijn. Het in kaart brengen van verdachte situaties kan een omvangrijke opgave zijn. 

Omgevingsdienst Nederland onderzoekt op dit moment voor meerdere gemeenten en Omgevingsdiensten de totale omvang van de gevolgen door de toepassing van deze zogenaamde breedplaatvloeren. Hierbij worden naast het in kaart brengen van verdachte situaties adviezen gegeven voor een verder onderzoek naar de veiligheid van de constructies. Daarbij onderzoeken we het dossier op verdachte situaties, doen wij onderzoek op locatie naar verdachte situaties en voeren we een diepgaand onderzoek uit dat wordt bepaald door het onderzoek op locatie. 

Na het onderzoek begeleidt Omgevingsdienst Nederland het vervolg. Denk hierbij aan een projectteam bestaande uit: de gebouweigenaar, constructeur en ontwikkelaar voor het treffen van voorzieningen. Het uitvoeren van verbeteringen en mogelijke gebruiksbeperkingen. 

Breedplaatvloeren binnen diverse gemeenten - Omgevingsdienst Rivierenland

Omgevingsdienst Nederland adviseerde Omgevingsdienst Rivierenland op het gebied van breedplaatvloeren. Het onderzoek werd door Omgevingsdienst Rivierenland zelf uitgevoerd waarnaar vervolgens een deskundig advies werd uitgebracht door een constructeur van Omgevingsdienst Nederland. Dit leidde uiteindelijk tot sluiting van een gebouw, bij een ander gebouw leidde dit tot gewichtsversteviging. 

“Omgevingsdienst Nederland is in het bezit van relevante kennis, schakelt snel en voorzag ons van deskundig advies. We zijn zeer tevreden over de samenwerking”. Hermen van Dalen – Omgevingsdienst Rivierenland.

Urenregistratie Bel me terug Stuur ons een e-mail Werknemersloket